Ole Vig videregående skole

Kosthåndboken: veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Kosthåndboken: veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 613.2 Kos
Eier
  • OVVS
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2016
Noter
  • Kosthåndboken er en revisjon av Statens ernæringsråds retningslinjer for kostholdet ved helseinstitusjonene. Hovedmålsettingen med Kosthåndboken er å bidra til å sikre god kvalitet i ernæringsarbeidet. God kvalitet handler om forsvarlighet og at ernæringstiltak er tilpasset den enkeltes behov. Ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten er et stort fagområde hvor Kosthåndboken tar for seg ulike sider av dette. Kosthåndboken skal være et praktisk hjelpemiddel for planlegging av måltider og mattilbud, herunder spisemiljø og servering være et praktisk hjelpemiddel for kartlegging av pasientens/brukerens ernæringssituasjon gi et grunnlag for utvikling av ernæringsplan, -prosedyrer og kvalitetsindikatorer innen klinisk ernæring gi anbefalinger om hensiktsmessig matvarevalg og ernæringsbehandling for ulike diagnosegrupper/problemstillinger Kapittel 2 handler om de grunnleggende rammene for ernæringsarbeidet og kapittel 3 omhandler kort ernæringslære og matvarekunnskap. Kapittel 4-5, 7- 8, samt 11-13 handler om tilrettelegging av mattilbudet for ulike grupper. Kapittel 9 tar for seg rutiner for god ernæringspraksis, som handler om å gi pasienten målrettet ernæringsbehandling. Kapittel 10 handler om å forebygge og behandle underernæring. Kapittel 6, samt 14-17 omhandler for det meste kostholdsveiledning og ernæringsbehandling tilpasset den enkelte. Målgruppen for Kosthåndboken er både ledere, helsepersonell og kjøkkenpersonell.
ISBN
  • 978-82-450-2305-3
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00002250nam  22002531  4500
*00132221
*008170620s2016    no     ar         00nob 9
*015  $a150274163$bBokbasen AS
*019  $bl
*020  $a978-82-450-2305-3$bh.
*025  $a9788245023053
*040  $aBokbasen AS
*0820 $a613.2$zh$223/nor
*096  $a613.2 Kos
*24500$aKosthåndboken$bveileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten
*260  $aBergen$bFagbokforl.$c2016
*300  $a278 s.$bill.$c30 cm
*520  $aKosthåndboken er en revisjon av Statens ernæringsråds retningslinjer for kostholdet ved helseinstitusjonene. Hovedmålsettingen med Kosthåndboken er å bidra til å sikre god kvalitet i ernæringsarbeidet. God kvalitet handler om forsvarlighet og at ernæringstiltak er tilpasset den enkeltes behov. Ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten er et stort fagområde hvor Kosthåndboken tar for seg ulike sider av dette. Kosthåndboken skal være et praktisk hjelpemiddel for planlegging av måltider og mattilbud, herunder spisemiljø og servering være et praktisk hjelpemiddel for kartlegging av pasientens/brukerens ernæringssituasjon gi et grunnlag for utvikling av ernæringsplan, -prosedyrer og kvalitetsindikatorer innen klinisk ernæring gi anbefalinger om hensiktsmessig matvarevalg og ernæringsbehandling for ulike diagnosegrupper/problemstillinger   Kapittel 2 handler om de grunnleggende rammene for ernæringsarbeidet og kapittel 3 omhandler kort ernæringslære og matvarekunnskap. Kapittel 4-5, 7- 8, samt 11-13 handler om tilrettelegging av mattilbudet for ulike grupper. Kapittel 9 tar for seg rutiner for god ernæringspraksis, som handler om å gi pasienten målrettet ernæringsbehandling. Kapittel 10 handler om å forebygge og behandle underernæring. Kapittel 6, samt 14-17 omhandler for det meste kostholdsveiledning og ernæringsbehandling tilpasset den enkelte. Målgruppen for Kosthåndboken er både ledere, helsepersonell og kjøkkenpersonell.
*650 0$aErnæring$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aHelse- og omsorgstjenester$2Bokbasen AS$9nob
*710  $aNorge$bHelsedirektoratet$0(NO-TrBIB)1468924011116
*850  $aOVVS
*910 0$aHelsedirektoratet$zNorge
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Ole Vig vgs. BiblioteketEinar Kålen