Ole Vig videregående skole

Henriette Schønberg Erken: en norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Henriette Schønberg Erken: en norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 641.5 Erken, H.S.
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2013
Noter
  • Henriette Schønberg Erkens Store kokebok fra 1914 er et stort verk som inneholder oppskrifter på alt fra gåseleverbrioche til fårikål. Men utgangspunkt i disse oppskriftene forteller Maria Reinertsen historien om hennes liv, men også om samfunnsutviklingen og jakten på de riktige ingrediensene. Hvordan tenkte Erken seg at en vanlig husmor skulle kunne skaffe store mengder trøfler? Hvem hadde 30 eggeplommer å lage fattigmenn av? Gjennom Erkens liv og litteratur kommer man også nærmere matens moral og dobbeltmoral, ikke bare i hennes tid, men også i vår egen. Har bibliografi, bibliografi over forfatterskapet, innholdsfortegnelse, kronologi, noter, register
ISBN
  • 978-82-02-36609-4
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00003918nam  2200589   4500
*000     c
*00126686
*008131001                a          0bnob 2
*015  $a0341124$bBIBBI
*015  $a9941195$bBibliofilID
*019  $bl
*020  $a978-82-02-36609-4$bib.$cNkr 349.00
*08231$a641.5092$zh$25
*08231$a641.59481$25
*096  $a641.5 Erken, H.S.
*100 0$aReinertsen, Maria$d1980-$jn.
*24510$aHenriette Schønberg Erken$ben norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken$cMaria Berg Reinertsen
*260  $a[Oslo]$bCappelen Damm$c2013
*300  $a243 s.$bkol. ill.
*505  $aHar bibliografi, bibliografi over forfatterskapet, innholdsfortegnelse, kronologi, noter, register
*520  $aHenriette Schønberg Erkens Store kokebok fra 1914 er et stort verk som inneholder oppskrifter på alt fra gåseleverbrioche til fårikål. Men utgangspunkt i disse oppskriftene forteller Maria Reinertsen historien om hennes liv, men også om samfunnsutviklingen og jakten på de riktige ingrediensene. Hvordan tenkte Erken seg at en vanlig husmor skulle kunne skaffe store mengder trøfler? Hvem hadde 30 eggeplommer å lage fattigmenn av? Gjennom Erkens liv og litteratur kommer man også nærmere matens moral og dobbeltmoral, ikke bare i hennes tid, men også i vår egen.
*600 1$aErken, Henriette Schønberg$d1866-1953$jn.$1641.5092$4d5
*650 2$aMatlaging$xNorge$1641.59481$4d5$6641.5 z
*655 2$aBiografier$xx
*699 1$aErken, Henriette Schønberg$chusholdningslærer og forfatter$d1866-1953$jn.$1641.5092$2BS$9nob
*699 1$aMatlaging$zNorge$1641.59481$2BS$9nob
*699 2$aBiografisk$2BS$9nor
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Ole Vig vgs. Biblioteket641.5 Erken, H.S.